Ga naar hoofdinhoud

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje…

Aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Javea en Calpe in. Moraira heeft duidelijk haar eigen karakter weten te behouden en vormt samen met het land inwaarts gelegen Teulada één gemeente. Hoge hotels of andere gebouwen zult u hier niet vinden.

Het heeft gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar waardoor het een bestemming is voor het gehele jaar, met de prachtige jachthaven, vele winkels en restaurants. In de winter is het vrij rustig in Moraira en zomers heerst er een gezellige drukte zonder dat het te massaal wordt. De sfeervolle terrasjes zijn altijd goed bezet en ook de winkeltjes en de wekelijkse markt op vrijdagochtend worden goed bezocht.

Moraira is super schoon, heeft een mooie boulevard en 2 prachtige kleine zand strandjes, één naast het centrum, en een tweede langs de kustweg naar El Portet welke ideaal is voor zwemmen en watersporten. Beiden hebben de begeerde blauwe vlag. Dit alles samen met een gezellige relaxte sfeer maakt Moraira geliefd onder steeds meer Nederlanders, Belgen en Duitsers die hier dan ook hun particuliere vakantiehuizen hebben weten te vinden.

De haven van Moraira, die op weg naar El Portet mooi te zien is, herbergt naast nog enkele vissersschepen vooral plezierjachten en andere recreatieboten. Wel bevindt zich In de haven nog de traditionele visafslag “Lonja” die druk bezocht wordt door vis inkopers en toeristen uit de hele omgeving.

Moraira ligt ongeveer in het midden tussen Alicante en Valencia, waardoor u op beide plaatsen kunt aanvliegen. Op beide vliegvelden kunt u voordelig een auto huren en in een klein uurtje rijden bent u op plaats van bestemming.

Dit dorp is echt voor levensgenieters die op zoek zijn naar een prettig verblijf met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wie naar Moraira komt zal zich vooral zelf moeten vermaken. Hier vindt u geen pretparken, minigolf, shows, waterparken of toeristische treintjes. Het publieke vertier bestaat hier uit het bezoeken van het strand, terrasjes en restaurants, een beetje vissen, duiken, tennissen, paardrijden of golfen op één van de vele golfbanen in de omgeving. Binnen een half uur rijden bent u in het binnenland dat nog zo veel te bieden heeft dat u zich daar nog jaren tegoed aan kunt doen.

Het historische heuvelstadje Benissa…

Ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa. Weg van de drukte aan zee, ligt de schilderachtige oude stad tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden. Er is weinig toerisme en de prijzen zijn nog zeer vriendelijk.

Benissa is nog als vroeger lekker authentiek. Benissa stad is gelegen aan de N332 met het centrum op het kerkplein, Plaza de la Iglesia en Plaza Rey Jaume I. De uitgebreide Oude Stad is aan de andere kant van het plein, weg van de N332 en heeft nog oude geplaveide straatjes en veel 17e en 18e eeuwse huizen. Benissa heeft toegang tot de Jalon Vallei an Alcalali aan zowel de Calpe als de Teulada kant van de stad.

Het oorspronkelijke centrum van Benissa is authentiek. Smeedijzeren balkons en venstertralies sieren de huizen. Benissa heeft ook een kustdeel. Daar liggen de prachtige urbanisaties met luxe villa’s en appartementen. Het kustdeel is van het centrum gescheiden door een rustig, landelijk gebied met glooiende citrus boomgaarden. Benissa ligt aan de voet van het Bernia gebergte op 275 meter boven de zeespiegel en is één van de oudste dorpen van de Costa Blanca. Het dorp zit vol met aangename verrassingen. Terwijl u een rustige wandeling maakt door het oude, goedbewaarde centrum kunt u een reeks monumentale gebouwen en culturele erfenissen ontdekken die deel uitmaken van de lokale geschiedenis.

In en om Moraira zijn ruim voldoende…

Supermarkten. De meeste supermarkten gaan om 9.15u open en sluiten om 21.15u. Er zijn maar weinig winkels die sluiten tijdens de siësta.

Op de weg van Teulada naar Moraira kom je na een aantal kilometer bij een rotonde. Hier is de Lidl. De Lidl heeft een goede groente afdeling. Ook kaas, worst, ijs en vruchtenyoghurt is hier kwalitatief goed en schappelijk geprijsd, het is net Nederland, maar wel met meer Spaanse produkten! Zondag gesloten.

In de wijk La Sabatera aan de Calle Mostoles, is een kleine supermarkt, de Palco. Als je verknocht bent aan AH produkten, dan vind je hier een behoorlijk assortiment, zoals o.a. kaas, chocoladepasta, pindakaas, hagelslag, koffiepads en muesli. Ook Euroshopper produkten verkoopt men hier, o.a. rookworst. Er is een goede slagerij en het stokbrood ligt vaak nog warm in het schap. Zondag tot 14.00u geopend.

Maar er zijn meer supermarkten. Richting Benitatchel heb je een super-grote Mercadona. De zonbeschermende produkten zijn zeer betaalbaar en goed.
En de aftersun gel haalt meteen de warmte weg als het net die dag ietsje te hard is gegaan. Er is een vleesafdelng met verpakt vlees, een grote diepvriesafdeling, verse vis, kortom, hier is alles te koop voor de dagelijkse levensbehoefte. Zondag gesloten.

Richting Moraira kom je eerst langs de Mas Y Mas. Met de auto moet je eerst de rotonde helemaal rond rijden voordat je de ingang bereikt. In de parkeergarage staat de auto lekker koel. Bij de Pepe la Sal, een eindje verderop, werkt het hetzelfde. De rotonde rijd je helemaal rond en zo kom je weer bij de ingang van deze supermarkt. Dit is een kleinere supermarkt, waar alles te koop is. Byzonderheden: krentebollen en mueslibollen. Zondag geopend tot 14.00u.

Avondwinkel Opencor. Deze winkel bevindt zich als je in het dorp aankomt op de grote rotonde met oude olijfbomen 3/4 rond en op de volgende rotonde ga je weer 3/4 rond. Meteen aan je linkerhand. parkeren wordt wat moeilijker, maar een eindje verder op is een Chinees (trouwens goed eten voor een zeer acceptabele prijs EN vriendelijke bediening) met een behoorlijke parkeerplaats, ongeveer 100 meter lopen. klein assortiment, wel geschikt voor de eerste spulletjes als je ’s avonds laat aankomt of als je iets na 21.15u vergeten bent.

Wilt u ook zorgeloos op vakantie?

Dat kan met ons volledig aangepaste vakantiewoning. Reserveer nu direct online en
geniet van de mooie zonsondergang aan de Costa Blanca (Zuid-Spanje).

Back To Top